Ga jij eigenlijk mee met de modetrends van 2022?

De winter is al een tijdje achter ons en alhoewel het nog niet altijd terug te merken was aan de temperatuur is de lente nu toch echt volop begonnen. Vanaf volgende week zal de temperatuur flink gaan stijgen en dat betekent dat we ons ook anders zullen gaan kleden. Ben jij er al uit welke modetrends je na gaat leven en welke je langs je geen laat gaan in 2022? In dit blogartikel nemen we je even mee in de modetrends voor mannen. 

Denim blijft een goede keuze

Wij zijn, samen met vele andere mannen, erg blij dat de skinny jeans een trend was die ondertussen toch wel echt weer naar de achtergrond is verdwenen. Dit betekent echter niet dat de jeans helemaal wordt afgeschreven, in tegenstelling! Jeans zijn ook dit lenteseizoen weer helemaal hip en dan met name de straight en tapered modellen. We doelen hier op de wat lossere modellen die een meer nonchalante en casual uitstraling geven. Vooral jeans in lichte kleuren doen het altijd goed in de lente. Het fijne van een jeans is dat je hem gemakkelijk kunt combineren met allerlei soorten bovenstukken. Of je nu een polo, een T-shirt een blouse of een trui draagt, alles staat goed op een mooie jeans. 

Het gebreide vest is terug van weggeweest

Een item dat deze lente niet mag ontbreken in je kledingkast is een mooi gebreid vest. We zien steeds meer bekende merken een gebreid vest uitbrengen en we verwachten dat we de gebreide vesten ook veel als jas gebruikt gaan zien worden in de aankomende lenteperiode. In Nederland is zo’n gebreid vest in de lente ideaal omdat het weer af en toe nog wel eens te wensen kan overlaten. Hou je van een klassieke, casual maar rustige look? Ga dan voor een gebreid vest in een donkere kleur zoals donkerblauw, donkergrijs of donkergroen. Hou je ervan om lekker op te vallen? De gebreide vesten zijn ook in vele pasteltinten te vinden wat weer goed past bij de sfeer van de lente. 

Het gestreepte T-shirt valt goed in de smaak

De laatste trend die we veel gaan zien deze lente is het gestreepte T-shirt. Bij de dames was dit fashion item al langer een ding maar voor de heren is het ook een absolute musthave. Met een gestreept T-shirt maak je een spontane, gezellige indruk omdat de strepen op een shirt iets ‘speels’ hebben. Een gestreept T-shirt draag je op een dag weg met je vrienden of op pad met je vriend of vriendin. Je combineert zo’n shirt makkelijk met een jeans of sneakers of je kleedt het juist stoer af met een pantalon en boots. Een spijkerjas maakt deze look helemaal af. Onze favoriet is overigens toch wel echt de horizontale zwart-wit gestreepte shirts of in andere neutrale kleuren zoals blauw-wit, beige-wit of rood-wit. 

Kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.